Foodlog houdt de adem in. Op twitter ontstond opschudding: we blijken nog steeds batterij-ei te eten! Wouter Klootwijk maakte de kooikip minder zwart; Dick Veerman rekende voor dat een Nederlander gemiddeld mogelijk nog altijd zo'n 160 kooieieren eet. Raar maar waar: snacks zijn zwaarder en zoeter dan hun labels vermelden. Je krijgt dus meer waar voor je geld. In varkensland gaat het slecht: Rabobank blijkt noodgedwongen het beleid bij slachter Vion te hebben overgenomen
Moeten we oppassen met antibiotica als dikmaker? Een Amerikaanse onderzoeker zoekt het uit. Nog meer nieuws van de technologie waarmee we leven te lijf gaan: genetische gemodificeerde insecten kunnen bijvoorbeeld malaria voorkomen. Maar wat zijn de verdere consequenties? Een Ierse pubbaas deed een wetsvoorstel om de Ieren weer beschonken te laten rijden. Geintje Nee hoor, het zou helpen tegen zelfmoord.
Eindelijk vernieuwend nieuws uit het Westland. Vroeger had je de volkstuin, nu is er de volkskas. En het allerleukste: hij kwam tot stand dankzij een artikel op Foodlog. In de aanloop naar de verkiezing van het NieuwVerse #besteBroodNL kwam een berg informatie los van akkerbouwers en bakkers. Opmerkelijk afgelopen week: het WNF gaf Aalt Dijkhuizen eerst gelijk en trok dat later weer in. Jan-Willem Erisman waagde een poging om boven het gekrakeel over Dijkhuizen uit te komen; de discussie woedt nog steeds.
|